петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Bogati kulturni sadržaj Narodnog muzeja Zaječar u 2018. godini

Bogati kulturni sadržaj Narodnog muzeja Zaječar u 2018. godini

Veliki broj sadržajnih i kvalitetnih izložbi obeležile su 2018. godinu u Narodnom muzeju Zaječar.

Jedna od gostujućih izložbi početkom 2018. godine koja je privukla veliki broj građana jeste obuhvatila je 6 decenija istraživanja manastira Manasija koje je radio Republički zavod za zaštitu spomenika kulture u saradnji sa raznim stručnjacima i muzejem u Jagodini.

U čast slikara Dušana Adamovića, koji je iz ovog kraja, zaječarski muzej je pomogao pripremu izložbe.

Narodni muzej Zaječar obeležila je Noć muzeja kada je pripremljena izložba Žene, u kojoj je svako od kustosa ove institucije odabrala ono što je vezano za samu ženu, počev od praistorije pa do danas. Tradicionalno je obeležen i Festival hrišćanske kulture na više lokacija u Zaječaru, a u okviru koje su ljubitelji kulture mogli videti izložbu o stećcima koji predstavljaju naše srednjovekovno nasleđe.

Trenutno je u muzeju aktuelna izložba koja budi dete u svakom čoveku. Aktivnosti na obogaćivanju sadržaja Narodnog muzeja Zaječar nastaviće se i u 2019. godini, na čemu se već uveliko radi.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts