четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Bibliobus i Deda Mraz posećuju sela opštine Kladovo

Bibliobus i Deda Mraz posećuju sela opštine Kladovo

Bibliobus započinje svoj tradicionalni novogodišnji karavan, koji do 28. decembra 2018. godine, obilazi 12 sela opštine Kladovo, deleći im knjige, slatkiše i najlepše novogodišnje želje.

Pokretna biblioteka već devet godina obilazi; Tekiju, Novi Sip, Davidovac, Kostol, Veliku Vrbicu, Malu Vrbicu, Rtkovo, Korbovo, Vajugu, Milutinovac, Brzu Palanku i Podvršku. Cilj je da se sredinama, kojima je gradska biblioteka udaljena, približe pisana dela, a kako kaži iz kladovske biblioteke uspeli su da deci usade ljubav prema knjigama i da ih naviknu na čitanje.

Biblioteka na točkovima okuplja oko 500 najmlađih stanovnika i po nekog starijeg meštanina, a usluge su besplatne. Kako bi korisnike Bibliobusa dodatno obradovali povodom novogodišnjih i božićnih praznika posetiće ih i Deda Mraz koji će im, osim knjiga, deliti slatkiše koje je obezbedila kompanija „Tekijanka“. 12. decembra posetiće Mulutinovac, Vajugu i Korbovo, 14. Brzu Palanku dok će se u utorak 18. decembra stanovnici Podvrške družiti sa Deda Mrazom. Davidovac, Novi Sip i Tekiju Bibliobus posećuje 21. decembra, a 24. Kostol, Malu i Veliku Vrbicu i Rtkovo, nakon čega će u sredu 26. decembra stići do Milutinovca, Vajuge i Korbova i do Brze Palanke 28. decembra.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts