субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Završen prekogranični projekat Vidina i Zaječara

Završen prekogranični projekat Vidina i Zaječara

Kako bi se ublažile posledice nepogoda izazvanih ljudskim faktorom, ali i delovalo preventivno, u prekograničnom regionu Vidin Zaječar kroz zajednički projekat kupljena je oprema za sakupljanje otpada kojim će se demonstrirati čišćenje pojedinih deponija u Vidinu i Zaječaru.

„Ovaj projekat doprinosi smanjenju rizika od suša, poplava, šumskih požara, klizišta i zagađenja kao i njihovo sprečavanje i poboljšavanje administrativnih kapaciteta u dužem vremenskom periodu. Glavni cilj jeste, ne samo da se zaštiti grad Zaječar i Vidin već i cele ove dve regije koje su ugrožene divljim deponijama“, rekla je Marina Milić, zamenica gradonačelnika Zaječara.

 „Projekat je veoma važan, kako na lokalnom nivou za ove dve opštine koje učestvuju, tako i za pogranični region jer ovo daje dobar primer ostalima“, rekla je Anastasiya Stoycheva, menadžer projekta.

Projekat Prevencija i ublažavanje posledica nepogoda izazvanih ljudskim faktorom u prekograničnom regionu Vidin – Zaječar trajao je 2 godine. Vrednost projekta je 547 711 evra, a kofinansira se od strane Evropske Unije kroz Interreg – IPA program prekogranične saradnje Bugarska – Srbija.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts