петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Оdržano gradsko takmičenje u rukometu za učenike osnovnih škola

Zaječar: Оdržano gradsko takmičenje u rukometu za učenike osnovnih škola

Početak ove nedelje u Zaječaru obeležilo je i gradsko takmičenje u rukometu za učenike osnovnih škola koje je održano u hali sportova na Kraljevici. Učenici Osnovne škole „Đura Jakšić“ pobednici su gradskog takmičenja u rukometu, pošto su u finalu savladali vršnjake iz OŠ „Hajduk Veljko. Oni su na taj način obezbedili plasman na Okružno takmičenje. Inače ovaj sportski događaj okupio je ekipe iz svih gradskih osnovnih škola. Narednih dana predstoji još i takmičenje u rukometu za učenice osnovnih škola, kao i takmičenje u malom fudbalu za srednjoškolce. Organizator pomenutih takmičenja je Sportski savez grada Zaječara u saradnji sa zaječarskim savezom za školski sport.

„Razvijanjem fizičkog vaspitanja i školskog sporta, doprinosimo podizanju nivoa fizičke aktivnosti dece i mladih i formiranju aktivnog životnog stila, što predstavlja značajnu korist kada je reč o javnom zdravlju naše omladine“, rekao je Dragiša Simonović predsednik sportskog saveza grada Zaječara govoreći o značaju bavljenja sportom kod omladine školskog uzrasta i o samom gradskom takmičenju u rukometu.

Narednih dana predstoji još i takmičenje u rukometu za učenice osnovnih škola, kao i takmičenje u malom fudbalu za srednjoškolce.

Simonović naglašava da podsticanje školskog sporta može predstavljati efektivnu strategiju promocije i podsticanja bavljenja sportom dece i omladine sa svim očekivanim koristima po pojedince i lokalne zajednice. Takođe, može doprineti omasovljenju sporta i stvaranju široke baze za razvoj vrhunskog sporta. Na nivou lokalne zajednice i društva u celini, sport može značajno doprineti promociji zdravlja i prevenciji hroničnih nezaraznih bolesti, razvoju obrazovanja dece i mladih.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts