уторак, 19 марта, 2024

20 godina sa vama
U Boljevcu vlada veliko interesovanje za nadvlačenje konopca

U Boljevcu vlada veliko interesovanje za nadvlačenje konopca

Nadvlačenje konopca je zdrav, timski sport u kome se pojedinci uče da zajedničkim naporom, saradnjom i timskom disciplinom mogu ostvariti veliki uspeh. Za bavljenje ovim sportom nije potrebna skupa oprema, niti specijalni objekti. Zabavan je kako za učesnike, tako i za gledaoce, a u Boljevcu najveća zainteresovanost vlada kod dece, te nije ni čudo što dosta osnovaca trenira u klubu Tug of war „Black Joker“.

Osim ljubavi prema ovom sportu važne su požrtvovanost i snaga, a timski rad je jedan od najbitnijih faktora za pobedu.

„Ovo je veoma atraktivan sport. Kada se vuče konopac učesnike krene da radi adrenalin, a najvažniji je timski rad i to dovodi do uspeha. Ne može tu jedan učesnik da preuzme konopac i da on bude osnova od koje sve zavisi. Dosta nam je dobra mlađa ekipa, imamo juniore, seniore, studentsku i žensku ekipu“, rekao je Dragan Dobranović, predsednik kluba Tug of war „Black Joker“.

„Najviše sam ponosan na naše učešće na Svetskim igrama 2016. godine u Poljskoj.Pozvani smo kao jedna od zemalja koja se najviše interesuje za ovaj sport, naravno pored Engleza, Nemaca i Švajcaraca koji su u tome na vrhu. Tamo smo osvojili drugo mesto, što je ogroman uspeh“, dodao je Dobranović.

Ova ekipa 2. decembra ide na završno takmičenje u Beogradu za koje se naporno sprema. Klub Tug of war „Black Joker“ od 2009. godine radi na popularizaciji ovog sporta u istočnoj Srbiji, a u planu je priprema za Balkansko prvenstvo u Boljevcu 2019. godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts