четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Pregršt predstava, koncerata i festivala u zaječarskom pozorištu

Pregršt predstava, koncerata i festivala u zaječarskom pozorištu

Pored raznih predstava koje se igraju u Narodnom pozorištu Timočke Krajine Zoran Radmilović, iz ove ustanove najavljuju razne festivale, koncerte klasične muzike, ali i izdavanje novog broja Razvitka, koji je trenutno u pripremi.

„Što se pozorišnog dela aktivnosti tiče, obnavljamo stare predstave, postavljamo nove. Tako da će već u novembru i decembru ljubitelje pozorišta čekati bogat pozorišni repertoar. Mi ćemo sa svojim predstavama gostovati u Beogradu i u drugim mestima u Srbiji, a očekujemo da će druga pozorišta iz zemlje i inostranstva doći kod nas“, rekao je Vladimir Đuričić, direktor Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i dodao da je trenutno bačen akcenat na saradnju sa selima i da je u planu organizovanje festivala Romske kulture.

Nedavno su u okviru ove ustanove formirani gradski hor i folklorni ansambl. Planovi su da se u narednom periodu, u saradnji sa okolnim selima, organizuje folklorna smotra koja će trajati dva dana. 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts