субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Na teritoriji Zaječarskog upravnog okruga sve je spremno za zimsko održavanje puteva

Na teritoriji Zaječarskog upravnog okruga sve je spremno za zimsko održavanje puteva

Na 40. sednici Saveta Zaječarskog upravnog okruga mogao se čuti Izveštaj Školske uprave Zaječar o aktuelnoj situaciji i problemima u vezi sa učenjem rumunskog jezika u osnovnim školama na području Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, i obavezama jedinica lokalne samouprave prema nastavnicima ovog izbornog predmeta. Takođe je bilo reči o pripremljenosti službi za zimsko održavanje puteva na teritoriji Zaječara, Knjaževca, Boljevca i Sokobanje.

„Prema izveštajima lokalnih samouprava može se zaključiti da su sve lokalne samouprave na području Zaječarskog upravnog okruga spremne za predstojeće zimsko održavanje puteva i eventualne snežne padavine, kojih i danas ima”, rekao je Vladan Paunović, predsednik Zaječarskog upravnog okruga i dodao da su sve mašinerije, tehnika i oprema spremni, kao i da su obezbeđene adekvatne količine soli i rizle.

“Kada su u pitanju regionalni putevi za održavanje je zadužen Štrabag, koji je već održao smotru, odnosno prezentaciju tehnike i opreme, i koji je u potpunosti spreman za predstojeću zimu i snežne padavine. Lokalne samouprave su već potpisale ugovore sa određenim preduzećima, tako da neće biti problema”, rekao je Paunović. I na teritorijama opština Knjaževac, Boljevac i Sokobanja sve je spremno za zimsku 2018/2019. sezonu.

Na dnevnom redu sednice našao se Izveštaj Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave o Godišnjem planu stručnog usavršavanja državnih službenika za 2019. godinu i o predstojećim izmenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru. Pored članova Saveta Zaječarskog upravnog okruga, sednici su prisustvovali dr Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave sa saradnicima; Branislav Matić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Zaječar; Aca Tričković, predstavnik Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, predstavnik Preduzeća za puteve „Zaječar“ a.d. Zaječar i Jasna Vasić, rukovodilac Školske uprave Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts