петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Knjaževac: Održana sednica opštinskog veća, Đokić zadovoljan izvršenjem budžeta

Knjaževac: Održana sednica opštinskog veća, Đokić zadovoljan izvršenjem budžeta

Na 84. sednici opštinskog veća u Knjaževcu najviše je bilo reči o izvršenju budžeta u prvih devet meseci ove godine koji je predsednik opštine Milan Đokić ocenio kao ohrabrujući i najavio je da će se sledećim rebalanskom budžeta opredeliti sredstva za škole, halu Kaplar, a povećaće se i sredstva za socijalnu zaštitu i jednokratnu pomoć ugroženim Knjaževčanima. 

Razmatran je i Nacrt Plana zimskog održavanja za predstojeću sezonu 2018/2019, a Đokić je rekao da će se posebna pažnja posvetiti čišćenju puta do Konjarnika. „Za posetioce skijališta skraćuje se putovanje za oko 25 kilometara, važan je i za smeštajne kapacitete u potplaninskim selima, a rasteretila bi se polazna stanica skijališta na Jabučkom ravništu. Što se ostalih puteva tiče, kao i do sada podeljeni su u prioritete i bez obzira na količinu padavina, siguran sam da većih problema neće biti, kao što ih nije bilo ni prošle zime“, naglasio je Milan Đokić. 

Članovi Opštinskog veća usvojili su i odluke o raspodeli sredstava po ranije raspisanim konkursima, kao i odluku o raspisivanju još jednog u oblasti poljoprivrede. Na dnevnom redu 84. sednice bio je i javni autobuski prevoz na području opštine, odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, kao i više zahteva pojedinaca za dodelu pomoći, odnosno naknade štete od ujeda pasa lutalica.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts