петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Boljevac: Sređena fizička infrastruktura, vodovodna i kanalizaciona mreža u naselju Gaj

Boljevac: Sređena fizička infrastruktura, vodovodna i kanalizaciona mreža u naselju Gaj

U okviru projekta grant šeme za inkluziju romske zajednice, koji se realizuje u 13 opština u Srbiji, Boljevac je bio prva opština koja je realizovala projekat „Razvoj fizičke infrastrukture i rekonstrukcija ulica u Romskom naselju“.  Time se rešio problem neasfaltiranih ulica, vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Gaj, u kome pretežno živi romsko stanovništvo. Taj deo grada u kome živi 260 pripadnika romske zajednice, ali i neromsko stanovništvo, je nakon realizacije ovog projekta potpuno infrastrukturno uređen.

„Svaki projekat koji unapređuje komunalnu infrastrukturu je vrlo važan za građane naše opštine. Ovaj je naročito važan jer se radi o naseljenom mestu gde živi mešovito, pretežno romsko stanovništvo. Mi smo ovo naselje u prethodnom periodu uređivali sredstvima iz lokalnog budžeta, a sada imamo zadovoljstvo da ono što nismo stigli da uradimo tada završimo“, rekao je predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović.

Ukupna vrednost projekta iznosi 171.933 evra, a iz IPA fondova Evropska unija je obezbedila 84% sredstava, dok je preostalih 16% izdvojeno iz budžeta opštine Boljevac.

Projekat je realizovan u okviru grant šeme za spoljne akcije Evropske Unije, koju u Srbiji sprovodi Ministarstvo finansija kao nosilac, uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U realizaciji projekta aktivno je učestvovalo i lokalno Udruženje „Rom“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts