четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Akcija „Drug drugu“ za veći osmeh dece

Zaječar: Akcija „Drug drugu“ za veći osmeh dece

Kako bi sva deca bila radosna tokom Dečije nedelje Matična biblioteka Svetozar Marković u Zaječaru drugu godinu zaredom organizuje akciju Drug drugu u kojoj svi građani mogu do petka 5. Oktobra u periodu od 9 do 19 časova doneti u dvorište biblioteke neku igračku, garderobu, školski pribor ili knjigu koja bi izmamila osmeh deci.

„I škole i deca, stari i mladi doprineli su da ova akcija bude uspešna, čak još uspešnija nego prošle godine jer smo prikupili veliku količinu đačkog pribora, garderobe, igrački i knjiga. Znamo da će sve otići onima kojima je to najpotrebnije“, rekla je Suzana Marinković, bibliotekar dečijeg odeljenja Matične biblioteke Svetozar Marković.

Prikupljeni paketi biće uručeni deci bez roditeljskog staranja i socijalno ugroženima u petak 5. oktobra. „Prikupljamo poklone za decu koja su bez roditeljskog staranja i težeg materijalnog stanja. Prikupljene su ranovrsne stvari za decu koja se tome veoma raduju“, rekla je Irena Stanković, sociolog Centra za socijalni rad Zaječar.

Akciju Drug za druga organizovala je Matična biblioteka Svetozar Marković u saradnji sa Centrom za socijalni rad Zaječar. Predstavom „Kako rastu knjige“ sa početkom u 17sati i 30 minuta u sali Muzičke škole Stevan Mokranjac biće završeno obeležavanje Dečije nedelje u Zaječaru.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts