петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Turnirom u malom fudbalu prikupljaju se sredstva za Nemanjinu operaciju

Turnirom u malom fudbalu prikupljaju se sredstva za Nemanjinu operaciju

Veliki broj humanih ljudi ovih dana raznim akcijama pomaže da se prikupi novac neophodan za operaciju kičme Nemanje Jovanovića. Humanitarnim turnirom u malom fudbalu Nemanja je korak bliže detinjstvu u kome će moći da se igra, trči i živi kao njegovi vršnjaci.

„Nemanja boluje od kifoskolioze, to je deformitet kičmenog stuba koji je ekstremno izražen. Jedini spas mu je operacija koja košta 32000 evra i ona se radi u Srbiji na privatnoj klinici. Bili smo i u državnim bolnicama, ali tamo ne mogu da ga operišu. Takve operacije se rade na Banjici, ali su nam rekli da ako tamo preživi operaciju ostaće nepokretan. Njemu su zbog tog deformiteta ugroženi rad srca i pluća, samim tim ugrožen mu je i život“, rekla je Jelena Jovanović, Nemanjina majka.

Prema rečima Nemanjine majke, on na operaciju može otići čim se prikupi 32 000 evra. Zahvaljujući dobrim ljudima, koji svojim prilogom pomažu, nada se da će taj dan doći što pre.

Turnir u malom fudbalu igralo je 27 ekipa, a na ovakvim utakmicama bitan je timski duh i volja da se udruženim snagama pomogne malom Nemanji da živi kao njegovi drugovi i drugarice.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts