петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Gromoglasni aplauz i ovacije publike za predstavu „Naši dani“

Gromoglasni aplauz i ovacije publike za predstavu „Naši dani“

Poslednje takmičarsko veče Zoranovih dana obeležila je pozorišna predstava „Naši dani“ Željka Stjepanovića, u režiji Juga Radivojevića i izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke. Zoranov brk dodeljen je Ljubiši Savanoviću za ulogu Draga Ćuka.

„Godinama dolazim sa Narodinim pozorištem Republike Srpske u Zaječar i uvek se predstavimo sa najboljom predstavom u sezoni, mislim da je tako i ove godine bilo. Drago mi je i ne čudi me što je publika ovako lepo reagovala. Zbog toga što ovaj festival nosi ime velikog glumca Zorana Radmilovića, čiji rad poštujem i cenim, ova nagrada mi veoma znači. Moram priznati da je ovo jedna od nagrada koju sam potajno priželjkivao“, rekao je Ljubiša Savanović, dobitnik Zoranovog brka.

Tekst za pozorišni komad „Naši dani“ pisao je glumac Željko Stjepanović koji je na taj način kritikovao probleme savremenog društva. „Naš kolega, prvak Narodnog pozorišta Republike Srpske, Željko Stjepanović je napisao ovaj tekst. On se inače bavi glumom i režijom. U suštini, pitanja i problematika kojom se ova predstava bavi nisu nam strani. Mislim da je, nažalost, ta problematika u sivm pozorištima ista. Ne samo u pozorištima, nego i u društvu ovo je svuda isto. Ljudi ovo lako prepoznaju“, dodao je Savanović na konferenciji za novinare.

Ova predstava prikazuje život današnjice onakvim kakav jeste, a radnja se dešava u jednom pozorištu kada se raspisuje konkurs za lektora. Spletke, nepotizam, stranačka uplitanja i svi oni problemi koji se tiču zapošljavanja prikazani su u ovoj predstavi koju je zaječarska publika nagradila gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts