петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Atelje 212 pred prepunim zaječarskim pozorištem oduševilo publiku

Atelje 212 pred prepunim zaječarskim pozorištem oduševilo publiku

Stručni žiri u sastavu Nebojša Bradić,pozorišni reditelj, predsednik, Miroslav Radonjić, direktor Sterijinog
pozorja, i Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske dodelio je Zoranov brk Nebojši Iliću za ulogu Grofa Andrenjija Ištvana, mađarskog plemića, u predstavi Noćna Stražća Ateljea 212. Ilić je istakao da je on uskočio u ovu ulogu kao alternacija Gordanu Kičiću, koji je zbog obaveza odsutan ove godine iz predstave.

Boris Liješević mi je dao tekst na čitanje. Ja nisam bio u prvoj podeli, a onda je nekako došlo do mene. Gordan Kičić je morao zbog nekih obaveza da ovu godinu uzme slobodno i onda sam ja morao da uskočim u ovu ulogu. Kod uskakanja je nekako nezgodno, jer se osećaš da svi misle da si neki uljez i da ti ne pripadaš tu, jer su oni radili 2 meseca a ti si za par dana u to uskočio. Sve ove predstave su moje neke probe. Oni igraju njihovu predstavu, a ja i dalje probam. Što nije loše, mada je malo stresno”, rekao je Nebojša Ilić dobitnik Zoranovog brka.

Nebojši Iliću ovo je drugi Brk koji je osvojio na Zoranovim danima. 2010. prvi put je dobio ovu prestižnu nagradu za predstavu “Čekaonica”.

Radnja predstave Noćna straža smeštena je u tridesete godine prošlog veka, likovi su pripadnici bogatijeg sloja društva, kod kojih rad nije ono što omogućava život. Pojedinim likovima je važno da spletkama i manipulacijom dođu do braka koji će im obezbediti finansijsku sigurnost, dok drugi likovi svoje saputnike biraju srcem. Kroz komične situacije prikazana je jačina ljubavi.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts