уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Uskoro izgradnja sportske hale na Staroj Planini

Uskoro izgradnja sportske hale na Staroj Planini

Širenje zanimljivog sadržaja za turiste na Staroj Planini predstavlja jedan od prioriteta opštine Knjaževac i državnog preduzeća Stara Planina Resort. Kako bi ovo mesto postalo jedan centar za pripremu sportista u planu je izgradnja sportske hale.

„Danas pred vama je projektno-tehnička dokumentacija koju opština Knjaževac ustupa državnom preduzeću Stara Planina Resort. Zajedno ćemo raditi na pronalaženju izvora finansiranja, direktor Karadžić je već i preduzeo čitav niz koraka u tom pravcu, a mi bismo bili srećni kada bi i Knjaževac i Stara Planina imali dve identične hale u kojima će se pripremati sportisti, ne samo iz Srbije već i iz inostranstva“, rekao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Đokić je dodao da je vrednost ove investicije 3 miliona evra. „Čitava koncepcija hale je takva da je predviđena multifunkcionalna hala za sve sportove. Od borilačkih, preko rukometa, odbojke, košarke, izgradiće se prostorije za teretanu, svlačionice i sve ono što je neophodno da sportisti imaju sve ono što im je potrebno za jedan ozbiljan trenažni proces“, istakao je Đokić.

Izgradnja sportske hale na Staroj Planini dosta će značiti sportistima koji će se ovde pripremati za razna državna i ostala takmičenja. „Sportisti ako putuju sat vremena do hale posle treninga, napora ili utakmice nazad to može biti problem. Na Staroj Planini sve odiše tom pravom olimpijskim, mogu slobodno reći, duhom, naravno više u tom segmentu zimskog sporta, ali to ne znači da ne treba da imamo ovakvu stvar. Do sada je mnogo sportista prošlo koji nisu mogli da obavljaju treninge mimo našeg fitnes i spa centra i baš zbog toga, ovo je početak jedne prave priče“, rekao je Goran Karadžić, direktor „SP Resort“.

Ova hala će se graditi uz podršku Olimpijskog komiteta, a na pronalaženju investitora zajedno će raditi opština Knjaževac i Stara Planina Resort.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts