среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Uskoro će slepi i slabovidi moći da uživaju u knjigama u Matičnoj biblioteci Svetozar Marković

Uskoro će slepi i slabovidi moći da uživaju u knjigama u Matičnoj biblioteci Svetozar Marković

Zahvaljujući projektu “Tamo negde iza duge” slepa i slabovida lica od sada će imati priliku da uživaju u mnogim književnim delima. Matična biblioteka Svetozar Marković u Zaječaru opremila je i prilagodila svoje prostorije koje bi slepi i slabovidi mogli da koriste.

Biblioteka će pružiti posebnu uslugu slepim i slabovidim licima i na to smo jako ponosni. Ideja je bila da, pošto u našem okrugu ne postoji oprema koja bi mogla da služi takvoj vrsti korisnika, nabavimo opremu koja će im to omogućiti. U pitanju je nabavka posebnih tastatura, kompjuterskih programa, a u oktobru ćemo imati kompletnu realizaciju tog projekta”, rekla je Suzana Marinković, bibliotekarka.

Slepi i slabovidi će biti u prilici da koriste i druge vrste usluga, kao što je na primer upotreba posebnih karata, društvenih igara i slično čime će se biblioteka opremiti ovim projektom. Kažu da upotreba ove opreme nije komplikovana i verujemo da će da zaživi među građanima” dodala je Suzana i rekla da će se u budućnosti pratiti i ova vrsta izdavaštva kako bi se fond biblioteke dopunio.

Iz Matične biblioteke Svetozar Marković kažu da će ovu vrsu usluga moći da koriste slepa i slabovida lica iz ostalih gradova Timočke Krajine, a ne samo Zaječarci. Vrednost projekta je oko 400 000 dinara. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

Related posts