четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu obležen Evropski dan jezika

U Negotinu obležen Evropski dan jezika

Osnovci škole Vera Radosavljević tradicionalno su obeležili Evropski dan jezika u Negotinu i prolaznicima su predstavili kulturu i istoriju Srbije, Francuske, Grčke, Nemačke, Italije, Rusije i Velike Britanije. Kostimirani učenici privukli su ljude da priđu, a troje njih u kostimima junaka iz knjige Hari Poter govorili su o engleskoj kulturi i pobrali sve simpatije prisutnih.

Iako ova škola tradicionalno dugi niz godina obeležava Evropski dan jezika na ovaj način, sada su prvi put izašli na ulicu kako bi veći broj ljudi mogao da se upozna sa njihovim umećima.

„Ovo je već tradicija u našoj školi. Evropski dan jezika obeležavali smo u holu škole, a ovo je prvi put da smo izašli javno na ulice i hteli smo da pozovemo sugrađane, pre svega vršnjake iz drugih osnovnih škola, srednjoškolce, da pokažemo i da zajedno učestvuju u obeležavanju ovog praznika“, rekla je Olivera Mihajlović, profesorka srpskog jezika u Osnovnoj školi Vera Radosavljević. „Na 7 štandova predstavili smo 7 evrposkih jezika, i moram da kažem da to nisu samo jezici koji se izučavaju u našoj školi. Moram da napomenem da su nam u celoj akciji pomogli roditelji, pre svega u izradi kostima, materijalu za štampanje i slično“, dodala je profesorka Olivera.

Veliki broj posetilaca imao je priliku da se kroz zanimljive knjige, predmete, zastavice i ispisane zanimljivosti o određenoj zemlji upozna sa karakteristikama naroda koji tamo živi.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts