среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Sve je spremno za 53. Mokranjčeve dane u Negotinu

Sve je spremno za 53. Mokranjčeve dane u Negotinu

Nakon završene Sednice organizacionog odbora 53. Mokranjčevih dana predsednik opštine Negotin izjavio je da je sve spremno za početak ove manifestacije.

Svi su željni da ovaj festival i dalje bude jedan od najznačajnijih u našoj zemlji. 53. Mokranjčevi dani po redu, bogat i interesantan program. Ovom prilikom pozivam sve Negotince da dođu i posete sve velikane koji će upriličiti ovu manifestaciju”, rekao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

Što se tiče finansija mi smo uspeli da obezbedimo oko 9 miliona dinara sa sponzorima zbirno. Lokalna samouprava je obezbedila 4 miliona dinara, Ministarstvo 3 miliona, a sa sponzorima i prihodom od ulaznica budžet će biti oko 9 miliona”, dodao je Veličković.

Ovaj festival predstavlja promociju kulture i svega onoga što je Mokranjac ostavio u nasledstvo Negotincima, ali i svim građanima Srbije. “Što se tiče svih objekata od istorijskog značaja, koji su pod pokroviteljstvom našeg muzeja, obnovljeni su, konkretno mislim na Todorčetov konak koji je i ove godine saniran od podzemne vlag. Naravno, Mokranjčeva kuća je sređena još prošle godine i sada su ti objekti u odličnom stanju i nadam se da će sve manifestacije koje se na tim mestima budu odvijale da će biti posećene i da će sve da protekne u najboljem mogućem redu”, izjavio je Veličković i pozvao sve građane iz okruženja, ali i ostalih delova Srbije da dođu na ovaj festival. “Negotin je u septembru možda i najlepši, te se nadam da će svi koji prvi put dođu u naš grad shvate i osete Negotin u onom svetlu u kom ga mi svakodnevno vidimo”, zaključio je Veličković.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts