петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Održano prvo veče Vlaške lepote Balkana u Velikoj Jasikovi

Održano prvo veče Vlaške lepote Balkana u Velikoj Jasikovi

Prvo veče Vlaške lepote Balkana okupilo je veliki broj posetilaca i ljubitelja vlaške kulture. Ovom prilikom nastupila su kulturno umetničko društvo “Mladost” iz Velike Jasikove, “Penzioner” iz Zaječara i “Graničar” iz . Ova manifestacije je pokrenuta kako bi se jedna izuzetno vredna duhovna baština čiji koreni sežu do pradavnih vremena, sačuvala od zaborava.

Na takmičenju u izvođenju izvornih vlaških pesama, u dve katergorije, sa i bez muzičke pratnje, nadmetalo se 13 takmičara. Stručni žiri, kojim je predsedavao Zoran Katić, etnomuzikolog, odabrao je Katicu Todorović kao prvu u kategoriji pevanja bez muzičke pratnje, dok je drugo mesto pripalo Ađeliji Čerkaso, a treće Zorici Dudujević. U kategoriji sa muzičkom pratnjom najbolji izvođač izvornih vlaških pesama je Srećko Prvulović. Drugo mesto osvojio je Stava Gerginović, a treće Ljubica Krinić.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts