петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana prva sednica Organizacionog odbora festivala „Dani Zorana Radmilovića“

Održana prva sednica Organizacionog odbora festivala „Dani Zorana Radmilovića“

U maloj sali Gradske uprave u Zaječaru danas je održana prva sednica Organizacionog odbora festivala „Dani Zorana Radmilovića“, na kojoj je usvojen program 27. festivala , koji će u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ biti održan od 14. 10. do 22. 10. 2018. godine.

Predsednik Organizacionog odbora Festivala gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je istakao da je predlog programa objavio na društvenim mrežama jer je to najbolji test raspoloženja javnog mnjenja. „Komentari stručnih ljudi su da se predstave predviđene programom traže bilo gde, i u Srbiji i tamo odakle dolaze gostujući pozorišni ansambli, da se za njih traži karta više, da su aktuelne predstave. Po mišljenju nekih, Festival „Dani Zorana Radmilovića“ tako kvalitetne predstave nikada do sada nije imao“, naglasio je Ničić. Kako je programom predviđeno, ovogodišnji Festival otvoriće u nedelju 14. oktobra Narodno pozorište Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ predstavom „Audijencija“ i „Vernisaž“ po tekstu Vaclava Havela u režiji Božidara Đurovića. U pitanju su dve jednočinke koje se igraju kao jedna predstava.
U ponedeljak, 15.oktobra Satirično kazalište „Kerempuh“ iz Zagreba izvešće predstavu „Ustav Republike Hrvatske“ po tekstu Rajka Grlića i Ante Tomića.
U utorak, 16. oktobra, Pozorište „Atelje 212“ iz Beograda izvešće predstavu „Noćna straža“ po tekstu Fedora Šilija.
U sredu, 17. oktobra, Narodno pozorište „Ivan Vazov“ iz Sofije nastupiće sa predstavom „Krivac“ po tekstu Dimitra Dimova .
U četvrtak, 18. oktobra, na programu je „Korešpodencija“ Borislava Pekića u izvođenju „Zvezdara teatra „iz Beograda.
U petak , 19. oktobra, Narodno pozorište iz Sarajeva izvešće Šekspirovog „Kralja Lira“.
U subotu , 20.oktobra, na programu je „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda.
U nedelju , 21.oktobra, Narodno pozorište Republike srpske – Banjaluka izvešće predstavu „Naši dani“ po tekstu Željka Stjepanovića.
Festival se završava u utorak 22. oktobra nastupom Folklorno-plesne grupe provincije Henan iz Narodne Republike Kine. Te večeri biće proglašeni ovogodišnji dobitnici festivalskih nagrada.
Pratećim programom pod nazivom „U susret Festivalu“ , od 8. do 13.oktobra, predviđeno je svakodnevno emitovanje besplatnih projekcija snimaka pozorišnih predstava i filmova u kojima glumi
Zoran Radmilović. U utorak, 16.oktobra, biće otvorena izložba radova srpskog slikara Miloša Šobajića, u Radul-begovom konaku . Uporedo sa Festivalom „Dani Zorana Radmilovića“ biće održan i Festival malih pozorišnih formi u Domu kulture u Kotlujevcu, koji će obuhvatiti nagrađene monodrame i duodrame.

Organizacioni odbor Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ doneo je odluku da komplet karata za ovogodišnji festival iznosi 5.000 dinara, s obzirom na kvalitet predstava. Finansijski plan Festivala biće usvojen na narednoj sednici organizacionog odbora.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts