петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Očekuje se preko 200 izlagača na 7. sajmu Zdravo, domaće, prirodno

Očekuje se preko 200 izlagača na 7. sajmu Zdravo, domaće, prirodno

Sajam Zdravo, domaće, prirodno već sedmu godinu za redom okuplja brojne izlagače iz cele Srbije, ali i inostranstva. Ove godine uvedene su novine koje podrazumevaju duže trajanje sajma nego ranijih godina i priznanja koja će dobiti 5 štandova.

„I ove godine kao prethodnih imaćemo goste iz inostranstva, zadržali smo status međunarodnog sajma. Ove godine će nam doći gosti iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Slovenije i Hrvatske. Očekujemo goste iz cele Srbije, od Subotice pa do juga zemlje“, rekao je Dejan Tošić, predsednik Privredne komore Zaječarskog i Borskog okruga. On je dodao da će ponuda biti kao i prethodnih godina, razne hrane, pića, rukotvorina, kvalitetnih vina, rakija, meda i drugih proizvoda. „Očekujemo nekih 200, do 250 izlagača koji se poslednjih par dana intenzivno prijavljuju“, dodao je Tošić.

U okviru ove manifestacije održaće se  4. Sajam finansiranja i 3. Sajam turizma, na kome će se, između ostalog predstaviti potencijali borskog zoološkog vrta. „Zoološki vrt se uvek rado odaziva na sve sajmove jer je to odlična prilika da mi predstavimo naše javno preduzeće. Mislim da smo za 7 godina postojanja dosta postigli pa bismo želeli da se što veći broj ljudi upozna sa time“, rekla je Slađana Savić, PR Zoološkog vrta Bor.

Zvanično otvaranje sajma Zdravo, domaće, prirodno je u petak 28. septembra, odnosno drugog dana, kada će i deca iz Osnovne škole Desanka Maksimović svojom pesmom uveličati ovaj događaj. Po, sada već, tradiciji u sklopu ovog sajma organizuje se i humanitarna žurka Dobra, stara vremena u klubu Zaplet. Ovog puta novac prikupljen od prodatih ulaznica namenjen je porodicama nastradalih u saobraćajnoj nesreći kod Gamzigradske Banje.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts