петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Obeležen Dan opštine Boljevac

Obeležen Dan opštine Boljevac

Opština Boljevac obeležila je Dan grada nizom kulturnih i sportskih manifestacija, a samog 10. septembra organizovan je svečani prijem zvanica u zgradi Opštinske uprave. Nakon prijema organizovana je Centralna svečanost na kojoj se prisutnima obratio predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović koji je govorio o investicijama i potencijalima opštine Boljevac. Svečanosti je prisustvovao i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Ovom prilikom dodeljena je Septembarska nagrada Košarkaškom klubu Rtanj za postignute rezultate tokom prethodne sezone i plasman u Drugu mušku ligu Srbije.  Pojedinačne nagrade uručene su Maji Kostandinović, učenici muzičke škole, za promociju muzičkog nasleđa boljevačkog kraja na festivalima širom Srbije i Saši Panakidić, osvajaču najviših planinskih vrhova Evrope. Dodeljene su značke i zahvalnice vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem sa teritorije opštine Boljevac.

Pored Ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića, svečanosti su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Zoran Kasalović, direktor kancelarije za odnose sa crkvama i verskim zajednicama Vlade Republike Srbije Mileta Radojević, direktor Nacionalne služb e za zapošljavanje Zoran Martinović, narodni poslanik Milija Miletić, predsednik opštine Kula u Bugarskoj Vladimir Vladimirov, delegacija bratimljene makedonske opštine Kavadarci i mnogi drugi. Ovo je prva zvanična svečanost organizovana u rekonstruisanoj sali Kulturno obrazovnog centra Boljevac.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts