петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Došli su u školske klupe nakon 52 godine

Došli su u školske klupe nakon 52 godine

Prva generacija đaka Tehničke škole u Zaječaru sela je u školske klupe 12. septembra 1966. godine. Simbolično, baš tog dana ovi, sada stariji i zreliji ljudi, okupili su se i posetili instituciju koja ih je kroz školovanje oblikovala. Elektrotehničarima se ove godine pridružio i razredni starešina Vladimir Gogin.

„Njih doživaljavam kao da su mi deca. To je jedna strašna generacija i želim da svima poručim da se, kao oni, što više druže, da se što više sakupljaju. Ovo je generacija u kojoj kao da su svi rod među sobom. To su bili najbolji đaci. Generacija koja je probijala Tehničku školu na vrh“, rekao je profesor u penziji i bivši razredni prve generacije Tehničke škole Vladimir Gogin.

Među učenicima prve generacije Tehničke škole je i Zoran Čeliković, koji je napisao i objavio Monografiju prve generacije. „Danas je tačno 48 godina od kako smo završili školu, a 52 od kako smo u nju pošli. Tim povodom ja sam napisao knjigu „Monografija prve generacije 1966 – 1970. godina“. U njoj se može čitati o tome gde smo bili, šta smo radili, koji profesori su nam predavali, raznorazne anegdode i ostalo“, rekao je Čeliković.

Njegov drug iz odeljenja Milorad R. Stojanović izjavio je da je oko 80% ove generacije završilo višu ili visoku stručnu spremu, što je veoma retko i misli da će se teško ponoviti u istoriji Tehničke škole.

Mnogi đaci se trude da beže iz škole, ali ovi se, i nakon 52 godine, vraćaju u školske klupe kako bi se družili i opet osetili čari srednjoškolskih dana.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts