петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Završena 25. Međunarodna likovna kolonija „Gamzigrad 2018“

Završena 25. Međunarodna likovna kolonija „Gamzigrad 2018“

U Gamzigradskoj banji završena je 25. Međunarodna likovna kolonija „Gamzigrad 2018“, na kojoj je učestvovalo 15 umetnika iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Francuske.Desetodnevna kolonija odlično je organizovana i svi učesnici poneće sa sobom najlepše utiske. 

Umetnici, među kojima je 13 slikara , jedan vajar i jedan fotograf, pokloniće gradu Zaječaru po dva umetnička dela, kao legat.
Novina je da će svi učesnici organizovati izložbu radova sa kolonije u mestu odakle dolaze.

Prva izložba biće organizovana već 10. septembra u Tršiću, s obzirom na to da se rodno mesto Vuka Karadžića nalazi u opštini Loznica, odakle dolazi selektor i učesnik ovogodišnje likovne kolonije Mr Drago Simić .
Uspešni organizatori desetodnevne likovne kolonije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Elektroprivreda Srbije, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Autor fotografija Rajko Karišić, učesnik kolonije,likovni umetnik fotografije ULUPUDSa

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts