петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Zavod za statistiku poziva anketare

Zavod za statistiku poziva anketare

Anketa o poljoprivrednoj strukturi gazdinstava, koju će sprovoditi Republički zavod za statistiku, ima za cilj da određivanjem strukture samih poljoprivrednih domaćinstava ukaže u koje je grane poljoprivrede najbolje vršiti ulaganja i na šta se treba orijentisati u narednom periodu.

„Ova anketa se sprovodi svake treće godine između popisa poljoprivrede i ona služi da se utvrdi koja je struktura tih poljoprivrednih gazdinstava, šta se promenilo i koje je pravo stanje u poljoprivredi naše zemlje. Osim toga, ona će omogućiti kreatorima agrarne politike da na osnovu pravih parametara kreiraju agrarnu politiku za naredni period, a omogućiće i samim poljoprivrednicima da, kroz rezultate koji će biti objavljeni godinu dana nakon završetka ankete, sagledaju u kojim granama poljoprivrede je najrentabilnije ulagati“ rekao je Milan Jelenković, direktor Zavoda za statistiku filijala Zaječar.

Na teritoriji Timočke krajine biće obuhvaćeno 7413 gazdinstava za šta će biti potrebno 33 anketara.

„Anketari će se prijavljivati za učešće u anketi preko sajta Republičkog zavoda za statistiku, a prijavljivanje će trajati od 15. do 21. avgusta. Prednost će imati oni anketari koji su već učestvovali u popisu poljoprivrede 2012. godine, anketari koji imaju znanje iz oblasti poljoprivrede i oni koji poznaju rad na računaru“, dodao je Jelenković.

Anketar može biti svaki punoletni građanin Republike Srbije koji ima najmanje četvorogodišnje srednje obrazovanje, nije pod istragom ili protiv koga nije podignuta optužnica. Nakon prijave i odabira anktetara uslediće četvorodnevna obuka. Anketa će se sprovoditi u periodu od 1. oktobra do 30. novembra 2018. a sa anketarima će se potpisati plaćeni ugovori.

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts