четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Upis dece u zaječarskim vrtićima je završen, na listi čekanja još 50 zahteva

Upis dece u zaječarskim vrtićima je završen, na listi čekanja još 50 zahteva

Upis dece u vrtiće na teritoriji opštine Zaječar je završen, a u 5 gradskih i 2 seoska upisano je oko 1000 dece. Prema rečima direktorke Predškolske ustanove Đulići Tanje Jovanović, najveće interesovanje, već godinama unazad je za vrtić u Omladinskoj ulici.

„Ove godine upisali smo oko 1000 dece, kao i prethodne godine, raspoređene u 43 vaspitne grupe u 7 vrtića koji posluju u sastavu Predškolske ustanove Đulići. Slobodnih mesta nema, dakle svi kapaciteti su popunjeni , a na listi čekanja ostalo je 50ak zahteva. Taj broj će se tokom godine povećati. Uglavnom je najveće interesovanje vladalo za decu uzrasta od 2 do 5 godine i veliki broj dece tog uzrasta ostao je na listi čekanja. Ono što je pred nama je adaptacija, jedan od najtežih zadataka s kojim se srećemo u septembru. Roditelji su sa vaspitačima imali opšti roditeljski sastanak na kome su dobili sve informacije kako da u toku leta izvrše pripremu za polazak u vrtić“, rekla je Tanja Jovanović, direktorka Predškolske ustanove „Đulići“.

Što se tiče standarda kvaliteta u predškolskim ustanovama postoje novine. „U avgustu je objavljen novi standard kvaliteta, a očekujemo i nove programe rada. Prema mojim informacijama mislim da se to neće desiti pre 15. septembra, tako da ćemo godišnji plan rada ustanove usvojiti po starom, ali će se verovatno vrlo brzo uneti izmene“, dodala je direktorka.

Cene usluga Predškolske ustanove Đulići za celodnevni boravak dece kreću se od 3024 dinara do 3465 dinara na mesečnom nivou, dok je cena za poludnevni boravak od 1281 do 1722 dinara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts