четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Održan svečani prijem za buduće učenike Vojne gimnazije i kadete Vojne akademije

Održan svečani prijem za buduće učenike Vojne gimnazije i kadete Vojne akademije

Biti vojnik predstavlja častan i stresan posao, a osećaj ponosa je najčešći razlog koji mlade ljude navodi da svoj život usmere u tom pravcu. U Zaječaru je organizovan svečani prijem i ispraćaj onih mladih ljudi koji su odlučili da svoje školovanje nastave na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane i u Vojnoj gimnaziji u Beogradu.

„Odlučio sam se za ovaj poziv jer uniformu volim od malena. Deka mi je radio u policiji i nekako mi je to tu negde u psihi. Psiho-fizički test je bio najteži na testiranju koje smo imali. Što se tiče fizičkog testa, tu smo imali trčanje 800 metara i skok u dalj“, rekao je Pavle Mihajlović.

Vuk Stefanović rekao je da mu je želja bila da upiše Vojnu gimnaziju: „Volim vojsk i za mene je to najlepši poziv.“

Aleksandar Matejić i Marija Davidović svoje školovanje nastaviće na Vojnoj akademiji.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije i Grada Zaječara.

Pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport, Milan Stanković nije krio kolika mu je čast što on u ime grada pozdravlja ove mlade ljude. „Danas biti vojnik nije mala stvar, pre svega zbog trenutne situacije u kojoj se nalazi naša zemlja. Biti vojnik je velika obaveza, nositi grb i zastavu na grudima, nije mala stvar. Ja sam to nosio kao sportista, ali vi ste se u samom startu odlučili da čitav život posvetite vojsci. Zbog toga vam ja, u svoje ime i u ime gradonačelnika, odajem priznanje jer ćete kroz školovanje naučiti ono što krasi našu vojsku, a to je red, rad i disciplina. U toku vašeg školovanja spoznaćete šta znači drugarstvo i sve su to jako krupne stvari za vas, vaše roditelje i našu zemlju, koja ima jednu veliku i jako istoriju, što se tiče vojske“, rekao je Stanković.

„Imali su jake selekcije sa kojima smo krenuli aprila meseca. Oko 30ak kandidata su testirana, a od svih njih, ova četiri kandidata su zadovoljila kriterijume“, rekao je potpukovnik Slaviša Gerić, načelnik Centra Ministarstva odbrane Zaječar i dodao, “ Želim vam da budete naš ponos i da nas predstavite u pozitivnom svetlu.“

Svečana ceremonija završena je uručenjem poklona učenicima i kadetima uz najlepše želje u nastavku školovanja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts