уторак, 19 марта, 2024

20 godina sa vama
FELIKS ROMULIJANA: Očuvanje tradicije kroz manifestacije kao prioritet

FELIKS ROMULIJANA: Očuvanje tradicije kroz manifestacije kao prioritet

Zanimljivim sadržajem koji će zainteresovati i facinirati posetioce carske palate Feliks Romulijane kod Gamzigrada, Narodni muzej u Zaječaru trudi se da turistima omogući potpun doživljaj nekadašnjeg načina života na ovom mestu. Arheološki lokalitet je često i sedište mnogih kulturnih događaja koji za cilj imaju očuvanje tradicije.

„Obzirom da ćemo, ja se nadam krajem novembra, otvoriti jednu reprezentativnu izložbu u kojoj učestvuje još 5 muzeja u Srbiji a koja će pokazati igračke od praistorije do današnjeg dana.  Predviđeno je da u svakom od gradova koji učestvuju bude ogranizovana izložba, nakon toga  izložba će putovati po Srbiji. Gotovo uvek postoji neka radionica vezana za izradu igračaka. Mi, hvala Bogu, imamo umetnike koji se bave grnčarskim zanatom, a tu ćemo imati u okviru izložbe i verovatno jednu prodaju igračaka jer je sama izložba humanitarnog karaktera“, rekla je Maja Živić, direktorka Narodnog muzeja Zaječar.

Narodni muzej Zaječar brine o funkcionisanju i unapređenju turističke ponude koju carska palata Feliks Romulijana pruža. Na ovom lokalitetu svake godine održavaju se razne kulturne manifestacije koje okupljaju veliki broj ljudi.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts