субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Donacija Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije

Donacija Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije

Pripreme za početak školske godine mogu da budu veoma skupe. Uvidevši to Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije obezbedio je pakete sa školskom opremom za decu svojih članova. U paketima se nalaze sveske, olovke, bojice, tempere, ranac i ostali pribor potreban jednom prvaku. U planu je da septembra predškolskim ustanovama na teritoriji Zaječara obezbede igračke i školski pribor.

„Naš sindikat godinama unazad pomaže članovima poklonima u vidu besplatnog školskog pribora. Đaci prvaci su velika finansijska stavka roditeljima, te smo mi došli na ideju da besplatnim školskim priborom, koji ćemo uručiti prvacima, možemo da pomognemo kućnom budžetu naših članova“ rekla je Daniela Grečić, predsednica izvršnog odbora Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije.

Od 1. jula ove godine, u cilju bržeg i kvalitetnijeg rada, uvedena je treća smena za laborante kojih u ovoj službi ima 29. Kako bi svoj rad obavljali na najbolji način i potpuno koncentrisani od sponzora je uručen i kauč koji će služiti za kratki predah.

„U trećoj smeni ima dosta posla, ali sve bolje pada kada se sedi na krevetu nego na neudobnim stolicama. Ovako se možemo barem malo odmoriti i to ipak veoma znači. Ne spavati celu noć u trećoj smeni nije isto kao i rad u prvoj smeni“, govorila je o značaju ovakve donacije Danijela Jovanović, glavni laborant u laboratoriji Doma zdravlja. „Mi smo ranije imali pripravnost po pozivu i onda je direktor odlučio da je mnogo bolje i efikasnije da postoji treća smena, jer je lakše biti ovde da neko dolazi po nas kući, dovesti nas, ponovo paliti aparate i ostalo. Ovako aparati uvek rade te urgentni i druga odeljenja imaju pristup. Ne moraju da čekaju“, dodala je Danijela.

Sindikat medicinskih sestara i tehničara počeo je sa radom 2002. godine na teritoriji Srbije. U pitanju je strukovni sindikat čiji je cilj da profesiju medicinskih sestara i tehničara dovedu na što viši nivo kada su u pitanju profesionalizam, prava radnika i bezbednost na radu. Aktivno rade na usavršavanju i edukaciji svojih članova.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts