субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Veliko interesovanje za poljoprivredne subvencije opštine Negotin

Veliko interesovanje za poljoprivredne subvencije opštine Negotin

Veliko je interesovanje poljoprivrednika za dodelu sredstava iz Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja opštine Negotin. Po ovom konkursu proizvođačima biće subvencionisana proizvodnja iz svih oblasti agrara, od stočarstva, voćarstva, vinogradarstva pa sve do ruralnog turizma i pčelarstva.

“Zastupljene su bile sve grane poljoprivrede. Dakle, moglo je da se konkuriše za mehanizaciju, priplodna grla, moglo je da se konkuriše u oblasti pčelarstva, zatim i za podizanje novih zasada. Tu bih izdvojio da je prioritet opštine Negotin podizanje vinograda, odnosno vinove loze, i to naših autohtonih sorti. Kao što znate mi smo poznati po tamjanici i bagrini, tako da je novac za to bio posebno izdvojen za taj deo poljoprivrede. Povraćaj je bio 100% do 500 000 dinara i smatram da je to jedno od boljih mera i traje već godinama. Kod stočarstva za kupovinu priplodnih grla povraćaj je 70%, što je takođe dobro za poljoprivredne proizvođače, i 70% je za podizanje plastenika što opet smatram jednom dobrom merom” rekao je Dragan Radosavljević, član organizacionog veća zadužen za poljoprivredu.

Komisija za poljoprivredu već je krenula sa razmatranjem prispelih zahteva i do sada je od 335 obrađeno oko 40 zahteva. Ukupan budžet lokalne samouprave Negotin za poljoprivredu ove godine iznosi 27 miliona dinara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts