mart 22, 2019

Veliko interesovanje za poljoprivredne subvencije opštine Negotin

Veliko interesovanje za poljoprivredne subvencije opštine Negotin

Veliko je interesovanje poljoprivrednika za dodelu sredstava iz Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja opštine Negotin. Po ovom konkursu proizvođačima biće subvencionisana proizvodnja iz svih oblasti agrara, od stočarstva, voćarstva, vinogradarstva pa sve do ruralnog turizma i pčelarstva.

“Zastupljene su bile sve grane poljoprivrede. Dakle, moglo je da se konkuriše za mehanizaciju, priplodna grla, moglo je da se konkuriše u oblasti pčelarstva, zatim i za podizanje novih zasada. Tu bih izdvojio da je prioritet opštine Negotin podizanje vinograda, odnosno vinove loze, i to naših autohtonih sorti. Kao što znate mi smo poznati po tamjanici i bagrini, tako da je novac za to bio posebno izdvojen za taj deo poljoprivrede. Povraćaj je bio 100% do 500 000 dinara i smatram da je to jedno od boljih mera i traje već godinama. Kod stočarstva za kupovinu priplodnih grla povraćaj je 70%, što je takođe dobro za poljoprivredne proizvođače, i 70% je za podizanje plastenika što opet smatram jednom dobrom merom” rekao je Dragan Radosavljević, član organizacionog veća zadužen za poljoprivredu.

Komisija za poljoprivredu već je krenula sa razmatranjem prispelih zahteva i do sada je od 335 obrađeno oko 40 zahteva. Ukupan budžet lokalne samouprave Negotin za poljoprivredu ove godine iznosi 27 miliona dinara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts