четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Otvorena izložba mladih umetnica u Istorijskom arhivu „Timočka krajina“ u Zaječaru

Otvorena izložba mladih umetnica u Istorijskom arhivu „Timočka krajina“ u Zaječaru

Mladim ljudima prilika da pokažu svoje umeće veoma znači, tako je Zaječarkama Neveni Vićentić i Paulini Aleksić mogućnost da predstave svoje umetničke radove  u rodnom gradu veoma značajna. Paulina je student Fakulteta umetnosti u Nišu na odseku za grafički dizajn. Rođena je 1999. godine u Zaječaru i do sada iza sebe ima nekoliko grupnih izložbi.

„Ovde sam izložila kolaže, a inspiraciju nalazim u društvenom stanju. Vremenom sakupljam materijale iz različitih časopisa i ostalih štampanih stvari odakle stvaram nešto nalik slagalici. Radovi nisu rađeni isklučivo za ovu izložbu, to je neko moje stvaralaštvo od pre godinu dana, a ima i nečeg novijeg datuma“ rekla je koautorka izložbe Paulina Aleksić.

Nevena Vićentić rođena je 1993. Godine u Zaječaru, gde je završila osnovno i srednje obrazovanje, nakon čega je diplomirala na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, departman umetnosti u Nišu u klasi profesora Nebojše Nikolića. Njeni radovi koji su prikazani na ovoj izložbi rezultat su višemesečnog rada i a ovo joj je prva izložba u rodnom gradu.

„Počeću od inspiracije, kao svaki umetnik što kreće, nju nalazim iz života i uopšte življenja, uopšte u nekom unutrašnjem stanju kada umetnik sve protače kroz sebe i stvara. Dug je proces stvaranja. Neki radovi stoje mesecima na zidu gde se rade, a neke završim u jednom dahu, jednom danu“, rekla je mlada umetnica Nevena Vićentić.

Veoma je važno pružiti priliku mladim ljudima da pokažu svoje znanje i veštine, a ovog puta Istorijski arhiv „Timočka Krajina“ u Zaječaru svoja vrata otvorio je mladim umetnicama.Svi zainteresovani mogu pogledati ovu izložbu u Istorijskom arhivu „Timočka Krajina“ u Zaječaru do 28. jula.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts