четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
Održano Državno vatrogasno takmičenje u Zaječaru

Održano Državno vatrogasno takmičenje u Zaječaru

Sada deca, a u budućnosti možda vatrogasci i heroji, nadmetali su se ko će poneti titulu najboljeg i sledeće godine otputovati u Švajcarsku na Međunarodno takmičenje. U konkurenciji od 37 ekipa iz cele Srbije prvo mesto u ženskoj kategoriji osvojile su devojčice iz Glogonja kod Pančeva, a u muškoj kategoriji dečaci iz Novog Kneževca.

Ekipe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zaječar, iako se nisu plasirale na dalje takmičenje, ostvarile su odlične rezultate, te su juniorke osvojile drugo mesto a muška ekipa četvrto.

„Na sedmom Državnom vatrogasnom takmičenju za vatrogasni podmladak naša ekipa DVD Zaječar u kviz takmičenju, u kategoriji podmladak juniorke, smo osvojili prvo mesto, a u kategoriji juniora, odnosno juniorki naša ekipa je osvojila drugo mesto. Mislim da je to odličan uspeh s obzirom na to da su nam protivnici bile ekipe sa ogromnom tradicijom koje mnogo više rade. Mislim da smo uradili pravu stvar“, pohvalio je rad Zaječaraca Milan Milanović, zamenik rukovodioca Državnog takmičenja.

Tokom ovog takmičenja organizovano je postrojavanje ekipa na Trgu oslobođenja odakle je ešalon, uz pratnju orkestra MUP-a, krenuo do crkve po blagoslov i nastavio na gradski stadion. Uz intoniranje himne podignuta je zastava Republike Srbije. Vatrogasni savez Mađarske uručio je pehar Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Zaječar za uspešnu organizaciju Državnog takmičenja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts