maj 21, 2019

Održana kulturno-umetnička manifestacija 6. Jasenovačko leto

Održana kulturno-umetnička manifestacija 6. Jasenovačko leto

U Velikom Jasenovcu kod Zaječara sinoć je održana kulturno-umetnička manifestacija 6. Jasenovačko leto.
Otvarajući smotru gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević je naglasio značaj ovakvih manifestacija za očuvanje naše tradicije i kulture . Odličnim izvođenjem izvornih pesama i tradicionalnih igara posetioce su oduševila kulturno- umetnička društva iz Timočke Krajine i Rumunije:„Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora, „Nikola Pašić“ iz Zaječara, „Zoran Gajić“ iz Rgotine, „Petar Radovanović“ iz Zlota i folklorni ansambl „Dobruneanka“ iz opštine Dobrun u Rumuniji. Gosti iz Rumunije nisu krili impresioniranost sinoćnjom manifestacijom i žele da uzvrate gostoprimstvo. Najavili su zvaničan poziv organizatorima da neko od naših kulturno-umetničkih društava gostuje kod njih.
Organizatori manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i mesna zajednica Veliki Jasenovac, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts