среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Na kojim se kupalištima prati ispravnost vode

Na kojim se kupalištima prati ispravnost vode

Tokom vrelih letnjih dana mnogi se rashlađuju na bazenima, rekama, jezerima, a kontrolu ispravnosti vode vrši Zavod za javno zdravlje Timok Zaječar odakle napominju da je ispravnost vode na visokom nivou.

Na teritoriji Zaječara kontrolišu se gradski i veliki i mali bazen, i to svakog četvrtka ili nedelje sa po jednim uzorkom vode. Analize pokazuju zadovoljavajući nivo zdravstvene ispravnosti vode. Što se tiče drugih opština, poput opštine Sokobanja, i ove godine smo ugovorili kontrolisanje ispravnosti vode u akva parku Podina, kontorlišemo gradski bazen sa termalnom vodom u Knjaževcu. Zaključak je da sve to dobro funkcioniše i ispravnost vode je na visokom nivou“ , zaključila je dr specijalista higijene Dijana Miljković.

Ispravnost vode prati se i u Borskom okrugu.

Prati se ispravnost vode nekoliko plaža na Dunavu, izvršeno je uzorkovanje plaže Kusjak kod Negotina, a za početak avgusta je dogovoreno da se izvrši kontrola plaže na Dunavu u opštini Kladovo. Konstantno je praćenje ispravnosti vode 4 plaža na Borskom jezeru. Na teritoriji grada Zaječara još uvek nije izvršena kontrola na omiljenim kupalištima kao što su Popova plaža i Vanjin jaz, osim što su tokom proleća uzeti uzorci sa Rgotskog jezera.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts