четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Na Gradskom veću Zaječara usvojen Plan generalne regulacije centra grada

Na Gradskom veću Zaječara usvojen Plan generalne regulacije centra grada

Plan generalne regulacije grada Zaječara – centar grada utvrđuje i razrađuje generalno urbanističko rešenje zasnovano na dugoročnoj strategiji i koncepciji uređenja prostora i izgradnje objekata, rekao je Ivan Stojanović, načelnik Odeljenja za urbanizam, građevinske i komunalno stambene poslove na 61. sednici Gradskog veća.

„Ciljevi izrade Plana generalne regulacije grada Zaječar su podizanje kvaliteta života, uređenje i izgradnja prostora infrastrukturnom opremljenošću i povećanja kvaliteta životne sredine, unutrašnja transformacija gradskog tkiva i stvaranje uslova za novu izgradnja, stvaranje uslova za privredni razvoj sa akcentom na revitalizaciiju i reorganizaciju ka čistim privrednim delatnostima, stvranje uslova za razvoj turizma i izgradnju objekata prvenstveno u funkciji prezentacije turističkih vrednosti i potencijala grada i okruženja, uvažavanje postojećih izgrađenosti naselja i realnih procena fizičkih mogućnosti daljih intervencija u naselju. Ovim planom će biti omogućeno da građani ishoduju lokacijske uslove i građevinske dozvole“, rekao je Ivan Stojanović, načelnik Odeljenja za urbanizam, građevinske i komunalno stambene poslove.

Plan generalne regulacije grada Zaječara broj 3, a koji se odnosi na centar grada, naći će se pred odbornicima na usvajanje.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts