четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Izložba fotografija „Putujući čovek“ u zaječarskom muzeju

Izložba fotografija „Putujući čovek“ u zaječarskom muzeju

Zahvaljujući savremenoj tehnologiji sad imamo priliku da nekada nedostupne, daleke kulture, postanu bliske velikom broju ljudi. Miloš Dišković na svom putu kroz Indiju pokušao je da kroz fotografiju dočara kulturu i svakodnevni život ovog naroda. On kaže da naš narod ima dosta sličnosti sa Indijcima, a to se najviše odnosi na način razmišljanja i sposobnost da se prebrode teška vremena.

„Ideja je da se prenese utisak jedne druge nacije i njihovih običaja kako ti izgleda iz ugla jednog posmatrača. Bilo je jako interesantno zabeležiti njihovu svakodnevu rutinu koju imaju. Puno je raznih boja, raznih običaja koje oni imaju i prosto je sve to bilo jako primamljivo za mene kao fotografa“, rekao je autor izložbe Miloš Dišković.

Otvaranju izložbe prisustvovao je veliki broj ljubitelja fotografije, a čast da otvori izložbu pripala je gradskom većniku za kulturu Vujadinu Miloševiću.

„Drago mi je što sam na neki način posredovao da se ova izložba dogodi. Onog trenutka kada sam autora upoznao i kada sam sa njim malo više popričao o životu i o nekim stvarima koje ga interesuju stekao sam utisak da ime ove izložbe „Putujući čovek“ može da opiše njegov karakter“, rekao je Vujadin Milošević na otvaranju izložbe.

Izložbu „Putujući čovek“ autora Miloša Diškovića čini 120 fotografija različitih formata o životu u Indiji u kojima će posetioci Narodnog muzeja u Zaječaru moći da uživaju do 17. jula.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts