субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
13. Etno festival u Kladovu u znaku domaćih radinosti

13. Etno festival u Kladovu u znaku domaćih radinosti

Etno festival u Kladovu održava se od 2005. godine sa ciljem da se  tradicionalne vrednosti sačuvaju od zaborava i da se promovišu kultura i običaji istočne Srbije. Na ovogodišnjem, 13. po redu festivalu, posetioci iz Srbije, ali i Bugarske i Rumunije, mogli su probati jela tradicionalne srpske kuhinje, slatkiše, kolače, džemove, ali i razna pića specifična za kraj iz koga dolaze.

Na 125 štandova izlagači iz Valjeva, Jagodine, Smederevske Palanke, Leskovca, Niša, Mihajlovca i drugih mesta predstavili su svoje proizvode, a organizatori su spremili i kulturno umetnički program.

„13. Etno festival u Kladovu održava se na skveru. Izložbeni štandovi postavljeni su u ulici 22. Septembra, a ove godine ih imamo najviše do sada na kojima se mogu videti ručno rađeni proizvodi, proizvodi od meda, vina, rakije, sapuna, prirodnih melema i ostalo. Za večernje časove planirali smo nastupe kulturno umetničkih društava i nastupe estradnih zvezda“, rekao je David Đurđević, direktor Turističke organizacije Kladovo.

  1. Etno festival u Kladovu trajaće do nedelje 22. jula. Organizator je Turistička organizacija opštine Kladovo pod pokroviteljstvom Opštine Kladovo.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts