четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Zasedalo Gradsko veće: Neformalni poziv za novog pravobranioca Zaječara

Zasedalo Gradsko veće: Neformalni poziv za novog pravobranioca Zaječara

Većnici grada Zaječara zasedali su po 57. put i usvojili  Plan detaljne regulacije za uređenje i proširenje groblja u Zvezdanu i Plan generalne regulacije grada Zaječara broj 1, koji obuhvata deo od Crnog Timoka ka severu grada.

„Ukupna površina predmetnog Plana iznosi 1216 hektara, a cilj izrade samog plana su podizanje kvaliteta života  uređenjem i  izgradnjom prostora, boljom infrastrukturnom opremljenošću i povećanjem kvaliteta životne sredine“, rekao je Ivan Stojanović, načelnik odeljenja za urbanizam.

Odlukom o pokretanju postupka likvidacije nad Sportsko poslovnim centrom „Timok“ DOO Zaječar za likvidacionog upravnika imenovana je Ivana Panajotović, diplomirani ekonomista, i definisani su  postupak, prava i obaveze u procesu likvidacije.

„Mi jesmo doneli odluku da se nad ovim preduzećem pokrene postupak stečaja, imajući u vidu da je ono osnovano mimo zakonskih odredbi kao DOO sportski centar, na šta u vreme osnivanja grad Zaječar, kao lokalna samouprava, nije imala pravo da osniva društva sa ograničenom odgovornošću. Jedina ovlašćenja koja je imala je da osniva javna preduzeća“ objasnila je Marina Milić, zamenica gradonačelnika.

Svojom odlukom većnici su postavili vršioca dužnosti pravobranioca grada Zaječara, odnosno prethodnom pravobraniocu produžili mandat na narednih 6 meseci, pošto u međuvremenu nije odabran pravobanilac. Ovom prilikom Marina Milić je neformalno pozvala sve zainteresovane koji ispunjavaju uslove za ovu funkciju da se jave Gradskoj upravi. Uslovi se mogu naći na zvaničnom sajtu grada Zaječara. Na ovoj sednici takođe je bilo reči o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara za 2018. godinu.

Na 57. sednici Gradskog veća razrešeni su i imenovani novi članovi upravnih i nadzornih odbora Narodnog muzeja „Zaječar“, Istorijskog arhiva „Timočka Krajina“, Ustanove Apoteka „Zaječar“  i Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts