среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Održana 55. sednica Gradskog veća

Zaječar: Održana 55. sednica Gradskog veća

Na 55. sednici Gradskog veća Grada Zaječara bilo je reči o preuzimanju vodosnabdevanja seoskih vodovoda u selima Zvezdan, Rgotina, Veliki Izvor i Vratarnica. Marina Milić zamenica gradonačelnika objasnila je zašto Zakon obavezuje Grad Zaječar da otpočne sa ovakvim postupkom.

„Prema članu 5. Stav 2. Zakona o komunalnim delatnostima komunalnu delatnost snabdevanje vodom za piće mogu obavljati isključivo javna preduzeća koja osniva jedinica lokalne samouprave, društvo s ograničenom odgovornošću i akcionarsko društvo čiji je jedini vlasnik javno preduzeće, odnosno čiji je jedini vlasnik jedinica lokalne samouprave, kao i zavisno društvo čiji je jedini vlasnik to društvo kapitala“, rekla je Marina Milić, zamenica gradonačelnika.

Većnici su glasali za davanje ovlašćenja gradonačelniku Bošku Ničiću za prenos sredstava sa računa grada Zaječara na račune Mesnih zajednica kako bi se isplatila potraživanja i odblokirali računi Mesnih zajednica.

Zamenica gradonačelnika dodala je da će se rešavanjem ovih pitanja sprečiti gomilanje većih problema.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts