уторак, 19 марта, 2024

20 godina sa vama
Većnici Zaječara usvojili Plan odbrane grada

Većnici Zaječara usvojili Plan odbrane grada

Tema o kojoj se govorilo na 56. sednici Gradskog veća grada Zaječara po Zakonu je morala biti zatvorenog karaktera. Prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića većnici su razmatrali i usvojili Plan i Odluku odbrane grada Zaječara.

„Posao, naravno, usvajanjem ove odluke nije završen. On ide po dubini, sad ostaje razrada danas usvojenog Plana odbrane grada Zaječara. U tom smislu da svi subjekti koji su obuhvaćeni planom dobiće uputstva, sa strogo čuvanim, poverljivim podacima kako moraju reagovati u slučaju ratne opasnosti, za one delove plana koje se odnose na njih“, nakon Gradskog veća je izjavio Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

„Nesigurna vremena iziskuju dobro planiranje, a sam Plan odbrane grada je prvi i bitan preduslov koji pokazuje da je gradsko rukovodstvo imalo razumevanja i uspešno odgovorilo svojim obavezama i zadacima iz Zakona o odbrani, Zakona o vojsci i Zakona o vojnoj radnoj i materijalnoj obavezi“, rekao je pukovnik Nenad Marković.

Sednici su prisustvovali svi članovi gradskog veća, kao i pukovnik Nenad Marković sa svojim saradnicima.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts