субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Rokonačelnik 52. Gitarijade preuzeo upravljanje gradom

Rokonačelnik 52. Gitarijade preuzeo upravljanje gradom

Tokom trajanja 52. Gitarijade novi rokonačelnik Petar Peca Popović preuzeo je svoje obaveze. Ovim povodom gradonačelnik Boško Ničić svečano mu je uručio ključ grada.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što ove godine upravljanje gradom, po tradiciji koju smo uspostavili Bora Đorđević i ja, na ta tri dana kada traje ova manifestacija kojom se Zaječar ponosi, a ponosiće se još, nadam se, mnogo, mnogo stotina godina, bude u rukama onog koji je zaslužan za rokenrol i njegovu tradiciju“, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Jedan od prvih predloga rokonačelnika jeste da se u dogledno vreme na nacionalnom nivou napravi udruženje rok festivala ove zemlje.

„Obaveza rokonačelnika nalaže da ne zaboravimo sve pionire koji su omogućili da dođemo do 2018. Da se podsetimo svih ljudi koji su ovu Gitarijadu od Doma JNA doveli do ovog divnog prostora sada. Da se podsetimo od one male i smešne bine 1970. sa ozvučenjem koje je jedva radilo, do ove bine koja izgleda i zvuči svetski i koja, grupama koje prvi put izlaze na tu binu, pruža mogućnost da na njoj stoje uz najveća imena iz ovog regiona“, rekao je Petar Peca Popović, rokonačelnik 52. Gitarijade.

Prema rokonačelnikovim rečima besplatna Gitarijada za posetioce jeste herojski čin i veoma težak posao, zato je jedan od njegovih predloga bio da se u budućnosti karte za ovaj festival kupuju. On je obećao da će, sa svojom zamenicom Marinom Milić, nastojati da posetioci Gitarijade iz Zaječara odu sa osmehom na licu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts