четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
Potpisan sporazum između grada Zaječara, Udruženja „Za česme“ i pivare „Heineken“

Potpisan sporazum između grada Zaječara, Udruženja „Za česme“ i pivare „Heineken“

Potpisivanjem sporazuma o pokroviteljstvu pivare Heineken pri rekonstrukciji i revitalizaciji javnih arteskih česama u Zaječaru počinje realizacija ovog projekta koji će obuhvatati konkretne radove na svim česmama, kao i potpunu rekonstrukciju, odnosno revitalizaciju najmanje tri arteske česme u Zaječaru.

„Hoćemo da investiramo u Zaječar na različite načine. Verujemo da je održivo poslovanje od velikog značaja za razvoj lokalne zajednice i zbog toga investiramo u kvalitet piva, održivo poslovanje i u lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo. Srce piva je voda koja je prirodni proizvod, a meni lično se sviđa ovaj projekat o revitalizaciji i rekonstrukciji arteskih česama“, rekao je direktor Heineken pivare Viktor Gilhofer.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić rekao je da je ovakav projekat veoma dobar za Zaječar i da je to u interesu svakog ko živi na ovoj teritoriji kako bismo mogli koristiti bogatstva arteskih voda.

„Ovim sporazumom, što je dobro, jedno udruženje građana koje je zainteresovano za svoju lokalnu zajednicu preuzima, jer tako je lakše lokalnoj samoupravi, da vodi kontinuiranu brigu o korišćenju svih koji koriste dubinske vode. A mi moramo, u interesu generacija koje dolaze, da brinemo o ovom dobru da ne bude eksploatisano prekomerno, ali da isto tako to dobro bude u interesu zapošljavanja ljudi, da ne bude zarobljeno time da se ne koristi“ izjavio je Ničić.

Pivara Heineken će u 2018. godini investirati 3 miliona 6 stotina hiljada dinara u aktivnosti uključene Sporazumom, koji se zaključuje na period od jedne godine sa mogućnošću produženja.  

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts