петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Počela 52. Gitarijada u Zaječaru

Počela 52. Gitarijada u Zaječaru

Loše vreme prethodnih dana pretilo je da pokvari  52. Zaječarsku Gitarijadu, ali publika je već počela da se okuplja kada su zasvirali prošlogodišnji pobednici, grupa Ki iz Kumanova, koji su otvorili ovu manifestaciju. Nakon njih nastupili su dugo očekivani članovi britanske grupe Sakson koji su demo bendovima dali par saveta iz ličnog iskustva.

„Isto je kao kada smo mi bili mladi. Nije bilo lako. Festivali su odlični za mlade bendove jer mogu da sviraju pred ljudima i pokažu šta znaju. Mi imamo mnogo fanova iz osamdesetih, kao što smo i mi, imamo i fanova kojima se zasviđa novi album ili neki stari, ili su samo znatiželjni oko čega se tu diže larma. Mislim da 2018. pravi trenutak za publiku, jer bendovi kao mi još uvek sviraju, Bili Ajdol je još tu na primer. Dobro je vreme za ljude da vide tu muziku uživo“, rekao je frontmen grupe Saxon Peter Biff Byford.

Grupa Psihomodo pop ove godine proslavlja 30 godina od prve objavljene ploče i u poslednje vreme često nastupaju po celoj bivšoj Jugoslaviji. Pevač grupe, Davor Gobac, uporedio je rokenrol scenu današnjice sa onom osamdesetih godina i došao do zaključka da mladi bendovi imaju veoma težak posao kako bi uspeli u tome šta rade.

„Volite to kaj svirate i možda vam i uspije. Mislim da je Balkan poslednjih godina malo nezgodno mjesto za rokenrol. U osamdesetima je bila puno bolja scena, a ovo sad je uglavnom šunderaj nekakav se svira svugdje“, poručio je mladim muzičarima Davor Gobac, pevač grupe Psihomodo pop.

Prve polufinalne večeri predstavili su se bendovi Red Danger iz Negotina, Kler iz Novog Sada, Infinitiv iz Požarevca, Cornix iz Banja Luke i Navy ne obećava iz Beograda.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts