jul 16, 2019

Održani 19. „Dani Adama Bogosavljevića“ u Koprivnici

Održani 19. „Dani Adama Bogosavljevića“ u Koprivnici

U crkvenoj porti u Koprivnici kod Zaječara juče je održan 19. Sabor narodnog besedništva “Dani Adama Bogosavljevića”, u znak sećanja na narodnog tribuna koji je rođen u ovom selu. Cilj smotre je očuvanje tradiconalne kulture u sferi amaterskog narodnog stvaralaštva.
Adamove dane otvorio je gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević koji je izrazio nadu da će ova manifestacija biti očuvana i unapređena. 

Meštani Koprivnice i brojni gosti uživali su u zdravicama, besedama kao i pesmi i igri članova Kulturno – umetničkih društava „Adam Bogosavljević” iz Koprivnice, „Gradec” iz Gradskova, „Penzioner“ iz Zaječara, „Milenko Stojković“ iz Kličevca kod Požarevca i „Branko Ćopić“ iz Majura kod Jagodine.
Smotri je prisustvovao i predstavnik Saveza amatera Srbije Zoran Kostić, koji će naknadno saopštiti odluku o eventualnom učešću nekog od pomenutih kulturno – umetničkih društava na državnim manifestacijama izvornog narodnog stvaralaštva.
Organizatori 19. Dana Adama Bogosavljevića su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović” i mesna zajednica „Koprivnica”, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts