четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Održana Nedelja zdravlja usta i zuba u Zaječaru

Održana Nedelja zdravlja usta i zuba u Zaječaru

Povodom obeležavanja Nedelje zdravlja usta i zuba pod sloganom „Zdravi zubi u zdravoj porodici“ deca iz vrtića i osnovnih škola su imala zadatak da kroz crtež ili literarni rad pokažu šta su naučili o očuvanju zdravlja i higijeni zuba i usta. Na nagradni konkurs pristiglo je oko 300 literarnih i likovnih radova, a najbolji su dobili simbolične poklone.

„Slogan ovogodišnje kampanje „Zdravi zubi u zdravoj porodici“ ukazuje na značaj očuvanja oralnog zdravlja u samoj porodici i o sticanju zdravih navika u istoj“, rekla je direktorka Zavod za javno zdravlje Zaječar Slađana Ristić i dodala da ova kampanja ima za cilj da pokaže značaj oralne higijene i da podstakne sve aktivnosti u zajednici kako bi se podigla svest građana.

Tradicionalna manifestacija posvećena oralnoj higijeni usta i zuba održava se od 1991. godine. Organizator je Institut za javno zdravlje Batut Beograd u saradnji sa mrežom zavoda instituta iz cele Srbije, kao i Medicinskog fakulteta iz Beograda.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts