субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 53. sednica Gradskog veća Grada Zaječara

Održana 53. sednica Gradskog veća Grada Zaječara

Na 53. sednici Gradskog veća Grada Zaječara izvršena je likvidacija nad Ustanovom za sport „Zaječar“ koja je poslovala 40 godina.

„Dugovanja su bila velika. Blizu 40 miliona su bila dugovanja ove likvidacije, a sa druge strane postoji veliki broj sporova u postupku likvidacije. Mi smo morali prvo da isplatimo svim dužnicima, zatim da se nama uplati sve ono što su nama dugovali“, rekla je Rakićević, likvidacioni upravnik Ustanove za sport „Zaječar“.

Odluka o izmeni i dopuni Odluke o obrazovanju Saveta za zdravlje grada Zaječara je usvojena. Na sednici nije prihvaćen predlog odborinika Ivana Jokovića da se donese Odluka o ukidanju Odluke o poketanju postupka likvidacije nad Javnim preduzećem „Direkcija za izgradnju“ Zaječar.

„Odbijen je predlog. Likvidacioni upravnik je postupak stečaja pokrenuo jer mu je Zakon tako naložio. Odnosno Zakon o privrednim društvima kaže da je likvidacioni upravnik dužan, ne može da li želi ili ne želi, nego je dužan da pokrene postupak stečaja ukoliko se iz stečajne mase ne mogu namiriti svi likvidacioni poverioci,“ naglasila je Marina Milić, zamenica gradonačelnika

Doneta je odluka o radnom vremenu Ogranka i Jedinica za izdavanje gotovih lekova Apoteke Zaječar, dok su većnici usvojili Izveštaj o radu Apoteke, Izveštaj o finansijskom poslovanju za 2017. godinu, ali i  Plan rada i Finansijski plan Apoteke Zaječar za 2018. godinu. Odlukom Gradskog veća imenovana je Dragana Branković Minčić za direktorku Apoteke „Zaječar“. Iako nije bilo na dnevnom redu, direktorka je odgovorila na pitanje većnika zašto je zatvoren ogranak Apoteke „Zaječar“  u selima Zvezdan i Šipikovo.

„Šipikovo i Zvezdan su apoteke koje već par godina rade u velikom minusu i onda sam ja u dogovoru, naravno, sa gradonačelnikom  da te apoteke budu zatvorene, jer apsolutno nismo u mogućnosti da plaćamo taj deficit koje te apoteke prave na mesečnom nivou“, odgovorila je Dragana Branković Minčić, diektorka Apoteke „Zaječar“

Na ovoj sednici Gradskog veća usvojen je Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj Matične biblioteke „Svetozar Marković“ za 2017. godinu, a data je saglasnost za Progam rada i Finansijski plan za 2018. godinu.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts