петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Aktivnosti Narodnog muzeja Zaječar u narednom periodu

Aktivnosti Narodnog muzeja Zaječar u narednom periodu

Narodni muzej u Zaječaru za letnji period ima u planu niz zanimljivih aktivnosti. Prema rečima direktorke muzeja Maje Živić nakon trenutne postavke „Prag i srpski slikari“ biće priređena izložba slika Milice Dinić iz fonda muzeja od 20. juna do 3. jula. U okviru obeležavanja Svetskog dana muzike 21. juna održaće se koncert „Lavirinta“ u Narodnom muzeju Zaječar.

„Trećeg jula ćemo otvoriti, verujem uz prisustvo indijskog ambasadora, jednu izložbu o Indiji kroz fotografije. Vrlo je zanimljiva, daje uvid u svakodnevni život jednog dela Indije“, rekla je mr Maja Živić, direktorka Narodnog muzeja Zaječar.

Nakon toga  biće priređena izložba posvećena profesoru Dušanu Adamoviću, jednom od praških đaka koji je predavao u zaječarskoj Gimnaziji. Direktorka Živić je najavila uskoro i prezentaciju projekta koji će kroz virtuelnu stvarnost prikazati likove i život na Romulijani, zasnovane na poznatim činjenicama iz tog perioda.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts