четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: U Zaječaru je u Hali sportova na Kraljevici održano je okružno takmičenje u malim Olimpijskim igrama

Zaječar: U Zaječaru je u Hali sportova na Kraljevici održano je okružno takmičenje u malim Olimpijskim igrama

U Zaječaru je u Hali sportova na Kraljevici održano je okružno takmičenje u malim Olimpijskim igrama. Učestvovale su škole iz Zaječara, Knjaževca i Sokobanje, najbolji učesnici obezbediće plasman na međuokružno takmičenje, za koje se očekuje da bi moglo biti organizovano takođe u Zaječaru. Inače Ekipa OŠ „Desanka Maksimović“ osvojila je I mesto u konkurenciji učenika I razreda, Isti uspeh postigli su i dečaci i devojčice iz te škole u konkurenciji III razreda osnovnih škola sa teritorije Zaječarskog okruga, dok je pobedu kod učenika II razreda zabeležila OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar iz Knjaževca“. Ekipe I i II razreda bile su sastavljene od dečaka i devojčica, dok su učenici III razreda nastupali posebno u muškoj i ženskoj konkurenciji. Organizator takmičenja na kome su učestvovale osnovne škole iz Zaječara, Knjaževca i Sokobanje bio je Sportski savez grada Zaječara, a pobednici su se plasirali na Međuokružno takmičenje.

Reč je o takmičenju učenika prvih, drugih i trećih razreda u motoričkim veštinama. Kolut napred, prelazak preko grede, preskakanje preko strunjače, gadjanje teniskim lopticama u metu, samo su neke od disciplina u kojima su se nadmetali kako zaječarski osnovci, tako i najbolji učenici na opštinskim takmičenjima u Knjaževcu i Sokobanji.

Sportski savez grada Zaječara organizovao je niz takmičenja u proteklom peruodu, pretstoji još opštinsko takmičenje u tenisu koje je  na programu u subotu 19. maja, pravo učešća imaju učenici osnovnih škola iz Zaječara rođeni 2008. godine i mlađi.

Školska takmičenja poput  Malih olimpijskih igara imaju za cilj  promociju sportskih aktivnosti za djake i učenike mladjih uzrasta od prvog do četvrtog razreda. Uglavnom, ovo je poligon spretnosti gde oni  kroz niz igrica stiču motoričke veštine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

Related posts