субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: U Zaječaru je održana ples “Ples sa Evropom – maturska parada”

Zaječar: U Zaječaru je održana ples “Ples sa Evropom – maturska parada”

Manifestacija “Ples sa Evropom – maturska parada” održana je jedanaesti put u Zaječaru na gradskom skveru.  520 maturanata zaječarskih srednjih škola plesali su kvadril u isto vreme kada su to činili i maturanti u desetak država Evrope.

Trg u Zaječaru bio je ispunjen učenicima završnih godina obučenih u roze i plave majice izvodeći koreografiju koju su upotpunjavali kišobrani.  Vujadin Milošević gradski većnik poželevši maturantima uspešan nastavak školovanja, izrazio je nadu da će se neki od njih nakon završenih studija vratiti u svoj rodni grad.

Manifestacija pod nazivom “European Quadrille Dance Festival” ili Maturantski ples u Srbiji je zaživela 2005. godine, a prvi grad koji se priključio tom projektu Plesnog Saveza Slovenije bio je grad Kraljevo.Posle Kraljeva 2006. godine priključio se i Niš, a od 2007. i mnogi drugi gradovi među kojima su Jagodina, Zrenjanin, Beograd, Novi Sad, Pančevo, Kragujevac, Smederevo, Pirot, Zaječar, Negotin, Kruševac.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts