четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Počeo je 33. Festival mladih pesnika „Dani poezije 2018.“

Zaječar: Počeo je 33. Festival mladih pesnika „Dani poezije 2018.“

U Radul-begovom konaku u Zaječaru u sredu uveče  svečano je otvoren 33. Festival mladih pesnika „Dani poezije 2018.“ koji  će trajati od 23. do 26. maja.Prve večerije  predstavljen portret pesnika Tomislava Marinkovića, dobitnika najznačajnijih pesničkih nagrada.

Program je započeo kompozicijama na gitari , u izvođenju učenika Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Strahinje Đorđevića. Gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević izrazio je zadovoljstvo što će Zaječar naredna četiri dana biti grad poezije i svim finalistima i budućem laureatu poželeo sreću.

Pesnik Tomislav Marinković je čitao stihove iz svojih knjiga pesama „Škola trajanja“ „Običan život“ , i „Večito sada“ i govorio o smislu života koji on pronalazi u poeziji. 33. Festival mladih pesnika „Dani poezije 2018“ nastavlja se danas u 18 časova kada će u Radul-begovom konaku biti predstavljeni radovi članova Udruženja osoba sa invaliditetom i posebnim potrebama . Sat kasnije biće predstavljeni radovi učenika zaječarskih osnovnih i srednjih škola a od 20 časova predviđen je razgovor sa hrvatskim pesnikom Tomislavom Domovićem. Organizator festivala je Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelji Grad Zaječar i Ministarstvo kulture i informisanja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti

Related posts