четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Otvorena izložba radova Dejana Sotirovića pod nazivom „Manipulacija formom a moglo bi i suštinom“.

Zaječar: Otvorena izložba radova Dejana Sotirovića pod nazivom „Manipulacija formom a moglo bi i suštinom“.

U  u Radul-begovom konaku u Zaječaru otvorena je  izložba radova Dejana Sotirovića pod nazivom „Manipulacija formom a moglo bi i suštinom“. Dejan Sotirović rođen je u Mariboru 1963. godine. Diplomirao je istoriju umetnosti 1989. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Izlagao je više puta na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

„Manipulacija formom a moglo bi i suštinom“,  je biološki odnos izraže na likovni način. Period koji je upravo predstavljen ovim radovima, pretstavlja ono što svi mislimo neko od nas to izražava poezijom, drugi likovno, a  ima i onih koji se izražavaju dramskim tekstovima“, istakao je autor.

Obzirom da je Autor je filma „Meduzin splav“ o istoimenom performansu, ova izložba pretstavlja i potrebu da se ime Dejana Sotirovića oslobodi od „Spalva meduza“ ovoga puta nema performansa, već je u pitanju klasična izložba čiji su radovi nastali u protekle tri godine.

„Izložba se sastoji od skulptura, slika i instalacija. U narednom periodu će moći da je vidi i publika u ostalim gradovima, kroz fotografije i razne prezentacije, pošto je fizički jako teško eksponate transportovati do galerija u bilo kojoj opštini“, istakao je Sotirović.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts